Maja

Maja Erak

O Maji

Rođena sam 1967. godine i po struci sam diplomirani agronom, a diplomu sam stekla na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Dugi niz godina radila sam kao nastavnik poljoprivredne grupe predmeta u srednjoj školi u Metkoviću i Opuzenu. Aktivni sam sudionik društva te sam bila jedna od članica Građanske inicijative „Pravo na zdrav život“ koja se protivila izgradnji Termoelektrane u Pločama upozoravajući na posljedice djelovanja TE na poljoprivredu, s naglaskom na dolinu Neretve.

Osim što sam zagovornik građanskog aktivizma velika sam zaljubljenica i u zdrav način života ispunjen sportskim aktivnostima i uživanju u prirodi. Tako svoje slobodno vrijeme rado provodim u raznim aktivnostima kao što su trčanje, planinarenje, biciklizam, ili, jednostavnije rečeno, u svim sportskim aktivnostima koje hrane duh i tijelo.

Godine 2018. izabrana sam za direktoricu Turističke zajednice Grada Ploča, a tu funkciju obnašam i danas. Zahvaljujući tome dobila sam jedinstvenu priliku da razvijati i promovirati sve one posebnosti koje Ploče i njegova okolica imaju, a tako i svim ljudima, pa čak i ljudima naše županije pokazati jedinstvenu prirodnu ljepotu koju baštinimo.

Jeste li znali da su Ploče jedini grad na svijetu koji u krugu polumjera 100 km zračne linije ima 14 lokacija upisanih na UNESCO-ov popis ili pristupnu listu svjetske baštine.